Zasedali opštinski većnici

Većnici opštine Požega doneli su danas odluku o raspisivanju Javnog poziva za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekta na teritoriji naše opštine. Javni poziv biće objavljen tokom sledeće sedmice na sajtu opštinske uprave. Rok za prijave biće 15 dana.

Nakon odabira privrednih subjekata koji će biti uključeni u projekat očekuje se raspisivanje poziva za prijave zainteresovanih građana. Opština Požega se ove godine našla među lokalnim samoupravama koje je podržalo Ministarstvo energetike i rudarstva u oblasti energetske efikasnosti. Podrška se ogleda u 5 miliona dinara koji će, uz dodatnih 5 miliona iz budžeta opštine Požega, biti utrošeno na zajedničko finansiranje projekata poboljšanja energetske efikasnosti objekata u vlasništvu građana naše opštine.

Na današnjem zasedanju članovi opštinskog veća usvojili su Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o postupku ostvarivanja prava na naknadu troškova prevoza dece i učenika, kao i izmenu programa poslovanja sa finansijskim planom za tekuću godinu JKP „Naš dom“ – Požega.

Požega Online / Radio Požega