Uređenje parka prirode na Savincu

Dobra vest stigla je prethodnih dana za MZ Visibaba, kompleks „Savinac“ i opštinu Požega! Kroz projekat Eupro plus odobrena su značajna sredstva u vrednosti od 210.000€ za uređenje parka prirode koji je zaštićen u zavodu za zaštitu prirode Srbije! Za navedeni konkurs aplicirali su opština Požega i Turistička organizacija opštine Požega.

Projektom je predviđena rekonstrukcija, revitalizacija i sanacija kompleksa a radi se o parkovskim radovima, stazama, osvetljenju, dečjim klupama i rasveti.

Objekti koji su ruinirani biće rekonstruisani a predviđena su dva objekta za smeštaj za goste opštine, objekat za sveštena lica i parohijane i sala za seminare, edukacije, različite vrste konferencija i događaja kaže direktorka turističke organizacije opštine Požega Nataša Bradonjić. Kako je u periodu nakon Drugog svetskog rata ovo izletište bilo omiljeno za naše meštane, uticaj projekta na lokalnu zajednicu samim završetkom navedenih radova imaće jasan cilj da mesto kao što je naš park prirode šalje direktan poziv svima od meštana opštine do svakog posetioca da svoje slobodno vreme iskoriste za boravak u kompleksu, a projektom će se dodatno obogatiti turistička ponuda opštine Požega, dodaje Nataša Bradonjić.

Požega Online / Radio Požega