Sloga zasluženo korača ka Prvoj ligi: Trener poziva navijače da u što većem broju isprate tim do kraja sezone

Najefikasniji tim Srpske lige „Zapad” je Sloga iz Požege, ekipa koja je već pet-šest godina u vrhu tog ranga srpskog fudbala i nema nikakve dileme da jurišamo na prvo mesto, napominje za Glas zapadne Srbije prvi čovek Sloge Aleksandar Đurić.

Predsednik kluba kaže da je samo pukim slučajem prošle godine izbegnuta selidba u Prvu ligu jer je Sloga, iako šampion, u čudnom baražu ispala od Timoka.

„Mi smo u vrhu i ne bojimo se nikoga. Ove godine u još jačoj ligi nego prošle napadamo šampionsku titulu i samo se nadam da će nam igrači biti zdravi. Imamo kao glavne konkurente Borac i Slobodu iz Užica. S druge strane, najvažnije je što kao klub funkcionišemo besprekorno, nemamo nikakvih finansijskih problema”, istakao je Đurić i dodao da lokalna samouprava, Grad Požega, pokriva oko 30 odsto finansija i budžeta kluba.

Da Slogu očekuje bespoštedna borba do samog kraja, kaže i šef stručnog štaba ekipe, Darko Milisavljević.

Darko Milisavljević, Foto: D. Milisavljević, arhiva

„Grupa momaka daje sve od sebe, imamo spoj mladosti i iskustva što je dobitna kombinacija i svaku utakmicu idemo na pobedu. Očekuje nas neizvesna borba ali ne gledamo previše unapred, već idemo meč po meč. Što je najvažnije, za sada smo u dobrom ritmu”, rekao je Milisavljević za GZS.

Ono što bi promenio, da može, jeste poseta na gradskom stadionu u Požezi koja je, kako kaže, baš slaba.

„Pozvao bih ljude da dođu u većem broju. Njihov tim je prvi u najjačoj diviziji Srpske lige, bori se za plasman u Prvu ligu i potrebna mu je podrška. Momci stvarno zaslužuju bolju posetu i nema razloga da bude drugačije”, zaključuje trener Sloge.

Požega Online / GZS