Održana sednica Opštinskog veća Opštine Požega

Opština Požega obezbediće potrebna sredstva za izvođenje radova na instalaciji rendgen aparata koje je obezbedilo Ministrastvo zdravlja za Dom zdravlja u Požegi i bolnicu na Savincu. Na danas održanoj, prvoj ovogodišnjoj, sednici Opštinskog veća postignuta je sagrasnost da se za te namene iz budžeta izdvoji 1 120 000 dinara.

Najvažnija tačka današnjeg zasedanja bila je Plan javnih nabavki za 2022. godinu za organe opštine Požega i JP „Razvojna agencija“ Požega. Predsednik opština Požega i predsedavajući Veća Đorđe Nikitović istako je da je za ovu godinu planiran veliki broj investicija i da nas očekuju ulaganja u putnu infrastrukturu, vodosnabdevanje, zdravstveni sistem i poljoprivredu.

U nastavku zasedanja Većnici su usvojili rešenje o odobravanju godišnjih programa organizacija u oblasti sporta i određivanju visine sredstava za realizaciju odobrenih programa u 2022. godini na teritoriji naše opštine. Usvojene su i izmene i dopune pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi, Opštinskom pravobranilaštvu i JP „Razvojna agencija“ Požega.

Požega Online / Radio Požega