Održana 15. sednica Skupštine opštine Požega

Odbornici skupštine opštine Požega su na svom redovnom, petnaestom po redu zasedanju opštinskog parlamenta, pred sobom imali nekoliko tačaka dnevnog reda, među kojima je predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, zasigurno bila najvažnija tema.

Okosnicu ovog predloga je činilo obezbeđenje sredstava za finansiranje rada novootvorenog izdvojenog odeljenja vrtića u Srednjoj Dobrinji.

Odmah potom, odbornici su usvojili predlog dopune odluke o mreži javnih osnovnih škola na teritoriji opštine Požega, što je praktično značilo da se ponovo otvaraju odeljenja osnovnih škola u Godoviku i Tometinom Polju.

Odbornici skupštine opštine Požega su ovom prilikom usvojili Odluku o pristupanju izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Užica i opština Čajetina, Požega, Priboj i Bajina Bašta a potom i izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti u periodu od 1. januara do 30. septembra 2022. godine, JP ” RZAV”, Arilje i JKP “DUBOKO”, Užice i JKP “NAŠ DOM”, Požega.

Kraj sednice skupštine je pripao izglasavanju pojedinih članova Školskih odbora požeških osnovnih i srednjih škola kao i izboru članova Opštinskog saveta roditelja i naravno – odborničkim pitanjima.

pozegaonline.rs