Nekadašnji gigant iz Požege ponovo blista starim sjajem: “Budimka” jedna od 13 fabrika iz Srbije koja predstavlja najkvalitetnije proizvode na regionalnom sajmu u Dubaiju

Fabrika prehrambene industrije Budimka iz Požege biće jedna od 13 njih iz Srbije koja će u Dubaiju na sajmu Gulfud predstaviti svoje proizvode.

To je saopštila Privredna komora Srbije.

Sajam prehrambene industrije u Dubaiju se održava od 13. do 17. februara, a svim učesnica se pruža mogućnost sklapanja poslovnih kontakata sa potencijalnim poslovnim partnerima, uvoznicima i distributerima.

Nekadašnji gigant Budimka najbolji je primer kako uz pametna ulaganja jedna domaća kompanija u Srbiji može da uspe.

Kupljena je pre nepune dve godine od strane ITN grupe iz Kosjerića, a u samu fabriku uloženo je preko pet miliona evra. Instalirana je nova oprema i izvršene sve potrebne rekonstrukcije, a nameni je privedeno 20.000 kvadratnih metara.

Požeška Budimka otkupljuje voće od kooperanata iz cele Srbije, pored Moravičkog i Zlatiborskog okruga, velike količine voća stižu i iz Vojvodine. Vest da su pogoni ponovo pokrenuti, sa radošću je u junu 2020. godine dočekalo i oko 5.000 lokalnih kooperanta, koji sada imaju siguaran plasaman svojih proizvoda.

Požega Online / RINA