Ministar Momirović: Gradi se kružni tok na Ariljskoj rampi

Zbog dugogodišnjih problema u funkcionisanja saobraćaja na delu naselja Ariljska rampa odlučeno je da se pristupi izgradnji kružnog toka na ovom delu magistralnog puta koji je ujedno i putna veza sa Crnom Gorom i BIH, kazao je danas predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović, nakon sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, održanom jutros u Požegi.

On je dodao i da sa povećanjem intenziteta saobraćaja Požega ima sve više problema, zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada. Rešenje jeste izgradnja obilaznice, a radovi će početi na jesen ove godine. Pored izmeštanja teretnog saobraćaja iz grada i poboljšanja bezbednosti, pre svega dece u području škola, na ovaj način smanjiće se i zagađenje vazduha u centru Požege.

Od izgradnje obilaznice oko Požege građani će imati brojne dobrobiti. Osim što će gradsko jezgro biti rasterećeno, a teretna vozila neće prolaziti pored osnovnih škola i đaka, nova saobraćajnica imaće pozitivne efekte na životnu sredinu, ali i dovesti nove investitore, kazao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. U današnjoj poseti Požegi, on je istakao mnoge dobrobiti koje donosi autoput do Požege, ali i obilaznica za Kosjerić kao i pristupanje i odluka o izgradnji kružnog toka na Ariljskoj rampi. Donosimo novu razvojnu šansu vašem gradu ali i celom regionu, a Požega postaje jedno od poželjnijih mesta za život u Srbiji. Politika Vlade Srbije je ravnomeran regionalni infrastrukturni razvoj naše zemlje dodao je ministar Momirović.

Požega Online / Radio Požega