Kreće „proleće“ na srpskoligaškom Zapadu

Nakon više od tri meseca pauze fudbalski šampionat Srpske lige Zapad nastavlja se sutra utakmicama 16. kola. Derbi meč igra se u Požegi, gde će domaća Sloga ugostiti Borac iz Čačka. Požežani u duel ulaze kao favoriti, mada i silno pojačani Čačani žele trijumf, koji ih ostavlja u borbi za viši rang. Utakmica počinje u 14 sati. Požežani su trenutno prvi sa 31. bodom, četiri više od trećeplasiranih gostiju iz Čačka.

Zimske pripreme su okončane i vreme je da se sagleda urađeno. Sloga je među prvima krenula sa treninzima, ali je veliki problem, koji se javlja iz godine u godinu, bio prisutan i ove. Odnosno, nedostatak terena sa veštačkom travom je ograničavajući faktor u zimskim uslovima, tako da je to uslovljavalo rad ekipe. Trener Darko Milisavljević smatra da je njegov tim, bez obzira na gore navedeno, spreman za prolećni deo šampionata. Mali problem je odlazak mladog Žunića, u smiraj prelaznog roka, kada je teško pronaći adekvatnu zamenu za „bonus“ igrača.

Bez obzira na sve, Milisavljević je siguran da Sloga ima kvalitet da sačuva poziciju broj jedan. Raspored je hteo da u prva dva kola Požežani igraju duele sa glavnim konkurentima za plasman u viši rang takmičenja. Prvi izazov su Čačani, koji su se silno pojačali tokom zime, a u Požegu dolaze sa idejom da iznenade fudbalere Sloge.

Požega Online / Radio Požega