Košarkašice Sloge spremne za drugi deo sezone

Jučerašnjim trijumfom u Ljuboviji, u okviru Kupa Srbije, košarkašice Sloge su „otvorile“ novu takmičarsku godinu. Drugi deo šampionata Druge lige za dame kreće već za vikend, 15. i 16. januara, a Požežanke će, na svom terenu ugostiti direktnog konkurenta za „elitu“ subotički Spartak. Utakmica se igra u požeškoj Hali sportova, u nedelju, 16. januara, od 16:15.

Ove dve ekipe su na pozicijama tri i četiri sa istovetnim učinkom, po osam pobeda i tri poraza, tako da će tim koji slavi zadržati dobre izgledeza jednu od prve dve pozicije, koje vode u Prvu ligu, odnosno društvo najboljih ženskih košarkaških ekipa u Srbiji.

O ambicijama kluba, trenutnom stanju, problemima sa kovidom, razgovarali smo sa Petrom Savićem, sportskim direktorom kluba i trenerom Sašom Mateničarskim.

U razgovoru se čulo da pred igračice nije stavljena obaveza plasmana u viši rang, ali da svi u klubu rade da do toga ipak dođe. Sve ekipe, pa tako i Sloga, imaju velikih problema sa sastavima ekipa, usled pandemije koronavirusa, ali ii pojedinačnih povreda igračica, tako da tim iz Požege, u aktuelnoj sezoni, nije odigrao ni jednu utakmicu u kompletnom sastavu. Sledi im period sa „zgusnutim rasporedom“, jer ih, pored prvenstvenih duela, očekuju i mečevi u Kupu Srbije.

U klubu su zadovoljni dosadašnjim rezultatima, ne samo u seniorskom pogonu, već i u mlađim kategorijama, kako ženske, tako i muške sekcije.

Požega Online / Radio Požega