Derbi Srpske lige „Zapad” u subotu u Požezi, i Sloga i Takovo očekuju bodove

Jedan od derbija 24. kola fudbalske Srpske lige kada na Gradskom stadionu u Požezi, domaća Sloga i Takovo iz Gornjeg Milanovca međusobno odmeravaju snage.

Dve ekipe dolaze iz manje-više dobrih rezultata ovog proleća, Sloga je prva, najefikasnija ekipa prvenstva ali ulazi u meč nakon neočekivanog poraza i pred svojom publikom traži iskupljenje.

Takovo je, pak, pokazalo stabilnost i čvrstinu ovog proleća, a tome u prilog govori i što nemaju ni jedan jedini poraz u drugom delu sezone.
Treneri dveju ekipa za RINU sumiraju utiske pred derbi.

“Očekujem jaku reakciju ekipe posle poraza u prošlom kolu. I dalje smo prvi na tabeli i sve zavisi od nas. Favoriti smo ali znamo da će biti vrlo teško protiv Takova, jedne tvrde, prave takmičarske ekipe”, upozorava stručnjak prvoplasiranog na tabeli, Darko Milisavljević.

On dodaje da je dobro što posle poraza Sloga ima šanse da se “vadi kod kuće”.

“Trudićemo se da opravdamo ulogu favorita”, istakao je trener Sloge. Iz milanovačke ekipe, sedme na tabeli trenutno, ističu da nemaju poraz od kad je počeo prolećni deo prvenstva te da se s tim u vezi i ponašaju.

“Imamo najmanje primljenih golova od svih ekipa Srpske lige ’Zapad’. poslednja dva meča dali smo devet golova svojim protivnicima! Bez Stoga, možemo samo da očekujemo dobre stvari u Požezi. A, podsećam, u obzira što idemo na noge lideru, očekujemo da barem ne budemo poraženi”, naveo je trener u timu Takova Radovan Mijailović.

Po njegovim rečima, Sloga je tim za svaki respekt i ne nalazi se tu gde jeste bez razloga.

Na mišljenja pojedinih da bi Takovo moglo otkidanjem bodova prvoplasiranom da pogura Slogine rivale ka vrhu, pre svih, Jedinstvo i užičku Slobodu, on odgovara da Takovo ne zanimaju kalkulacije i da idu uspravna čela u Požegu.

“Ne idemo da olakšavamo bilo kome. Pratimo i gledamo samo sebe”, zaključio je Mijailović.

Požega Online / Radio Požega