Vanredna situacija u Požegi zbog problema sa vodosnabdevanjem

U Požegi je juče, zbog problema sa vodosnabdevanjem, uvedena vanredna situacija. Fabrika vode iz Arilja isporučuje sve manje količine pijaće vode, a u mnogim požeškim selima slavine su već danima suve. Cisterne sa vodom za piće su na terenu i obilaze sela po unapred određenom rasporedu.

Đorđe Nikitović, predsednik opštine Požega izjavio je nakon današnje sednice Štaba za vanredne situacije da je stanje alarmantno i da Požega sada dobija samo 59 litara vode u sekundi, a mreža je projektovana za maksimalan kapacitet od 200 sekundnih litara. Opština je donela dodatne mere koje podrazumevaju zabranu rada autoperionica i uslužnih perionica i pojačanu inspekcijsku kontrolu.

JKP “Naš dom” nastaviće sa dopremanjem pijaće vode autocisternama u pojedine delove naše optine, a u planu je nabavka cisterni za tehničku vodu, kaže predsednik opštine.

Nakon sednice Staba za vanredne situacije održan je sastanak opštinskog rukovodstva sa predstavnicima mesnih zajednica i napravljen plan delovanja za naredni period. Ova nestašica vode aktuelizovala je i pitanje revitalizacije starog požeškog izvorista. Za njegovo stavljanje u funkciju potrebno je 37 miliona dinara. Predsednik Nikitović je obećao da će sledeće godine izvorišti biti u funkciji i Požegi obezbediti dodatnih 70 l vode u sekundi.

Požega Online / Radio Požega