Upis u muzičku školu “Vojislav Lale Stefanović”

Predhodnih godina u ovo vreme vršene su pripreme za prijemne ispite u specijalizovanim obrazovim ustanovama, što je bio slučaj i sa muzičkom školom “Vojislav Lale Stefanović” iz Užica, u kojoj se ovaj ispit, do sada, polagao u dva termina – majskom i junskom. Tako će biti i ove godine, ali se malim izmenama, koje su uslovljene pandemijom koronavirusa.

Za razliku od predhodnih godina, prijava će se, ovog puta, vršiti popunjavanjem formulara na sajtu škole. Prijavljivanje kandidata za upis u pripremni prvi razred osnovne muzičke škole, u odeljenjima u Užicu i Požegi, je u toku i trajaće do 20. maja, kaže Biljana Bakić, zamenica direktora ove škole, dodajući da termin prijemnog ispita još uvek nije preciziran.

Vrata škole biće otvorena za decu starosti od sedam i osam godina, koja žele da pohađaju pripremni razred, kao i devetogodišnjacima koji bi da upišu prvi razred osnvne škole, saznajemo od zamenice direktora muziške škole “Vojislav Lale Stefanović”.

Škola poseduje veliki broj instrumenata, na kojima se mogu obučavati učenici, a uz školovanje za instrumnetaliste postoji i odsek solo pevanja. Prijava za prijmni ispit u srednju muzičku školu je okončana, tokom marta i aprila. Kako kaže zamenica direktora, Biljana Bakić, prijmeni ispit će biti održan u prostorijama škole, kada prođe opasnost od pandemije koronavirusa.

Požega Online / Radio Požega