U Požegi održan stručni panel na temu INDUSTRIJA 4.0

Požeška kompanija INMOLD je bila domaćin stručnog panel-skupa pod nazivom INDUSTRIJA 4.0.

Pored domaćina iz INMOLD-a, organizatori ovog skupa su bile brojne naučne institucije poput Mašinskog fakulteta iz Beograda, fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, mašinski fakulteti iz Niša i Kraljeva uz podršku ministarstava prosvete, tehnološkog razvoja, privrede i odbrane kao i privrednih komora Srbije i regionalnih privrednih komora.

INDUSTRIJA 4.0 je praktično model automatizacije tehnoloških sistema, baziran na INTERNETU, odnosno na komunikaciji mašina i računara drugim rečima – na umrežavanju i širokoj primeni veštačke inteligencije.

Zbog toga se INDUSTRIJA 4.0 može smatrati četvrtom industrijskom revolucijom u diskretnoj i procesnoj proizvodnji, logistici i lancima snabdevanja.

Prvi koraci na uvodjenju sistema INDUSTRIJA 4.0 su prisutni u Srbiji već nekoliko godina pa se tako naša zemlja našla medju 37 država koje ulaze u ovaj sistem rada a INMOLD je jedna od vodećih kompanija koja u Srbiji, već uveliko pravi korake u tom pravcu.

Ovom stručnom skupu u INMOLD-u su prisustvovali brojni privrednici požeške opštine kao i predsednik opštine Đorđe Nikitović i predsednik Skupštine opštine Dejan Mrkić.

Požega Online