U OŠ „Petar Leković“ se prilagođavaju epidemiološkoj situaciji

Za početak nove školske godine u uslovima epidemije koronavirusa pripremljeno je „nekoliko modela realizacije nastave“ i naša škola je spremna da se prilagođava epidemiološkoj situaciji kazao je gostujući u našem jutarnjem programu Dragan Perišić, direktor Osnovne škole „Petar Leković“ i dodao da je sugerisano profesorima i učiteljima da daju što više ocena, kako bi na svakom koraku deca mogla da se iskažu i kako bi bilo preglednije njihovo savladavanje gradiva.

Dodao je i to da će se nastava izvoditi uz epidemiološke mere, te će đaci nositi maske, po samo jedan će biti na četiri kvadratna metra u učionici sa maksimalno 15 učenika. On je kazao da će se raditi po smenama, te će prvi i drugi razred imati četiri časa i završavaće do 11 sati, a onda dolaze učenici trećeg i četvrtog razrada i u školama ostaju do 14 časova.

Posle njih, u školu dolaze učenici petog i šestog razreda i svoja četiri časa završavaju do 17 sati, a nakon njih dolaze đaci sedmog i osmog razrada i ostaju do 20 časova. Svi oni imaju po četiri časa koja traju po 35 minuta i redovne odmore, a između svakog bloka nastave je oko 20 minuta za dezinfekciju pre dolaska naredne smene đaka.

Oni koji su bolesni ili im je neko u porodici zaražen, ostaju kod kuće i imaju onlajn nastavu. U osnovnoj školi „Petar Leković“ na prozivci prvog septembra naći će se 95 novih đaka što je prosečan broj prvačića u odnosu na prethodne godine, dodao je Perišić.

Požega Online / Radio Požega