Suzana je sa 28 godina završila osnovnu školu i kurs šivenja: Da bi mogla da izdržava decu, sada joj nedostaje samo jedna stvar

Suzana Vasović (28) iz Požege pravi je primer žene koja je shvatila da kroz život mora da se bori znanjem i obrazovanjem. Zato je u 28. godini završila osnovnu školu preko Škole za obrazovanje odraslih iz Čačka, koja uspešno sarađuje sa Romskim centru Požega. Završila je i radnu praksu u okviru projekta “Inkluzija Roma putem službe za zapošljavanje” koji u partnerstvu sa opštinom Požega sprovodi Romski centar Požega. Sada je stručno osposobljenja za posao šnajdera.

“Iskreno, moj život je išao mnogo teško. Zbog toga sam se i odlučila da prvo završim osnovnu školu da bih mogla da upišem kurs za šivenje. U nadi da ću doći nekako do mašine, da krenem da šijem, da mogu da prodajem, da prvo sebi promenim život, a onda i svojoj deci”, rekla je ona za televiziju Lav plus.

Vešte ruke ove mlade žene počele su da prave ukrasne predmete još pre nekoliko godina, a temu je nalazila uglavnom na internetu. Na taj način, ona zajedno sa suprugom prehranjuje svoju porodicu.

“Pre nekoliko godina, ne znam tačno, videla sam flaše sa ikonama, videla sam ih na internetu. Razmišljala sam od čega su napravljene, pokušala sam i uspela. Tako bih, sve što vidim na internetu i sama napravila.

Kako kaže, da bi njen san o tome da njoj i njenoj porodici bude bolje bio potpun, fali joj samo šiveća mašina.

“Moja najveća želja je da imam mašinu za šivenje. Da bih mogla da radim od kuće, da bih mogla da budem kraj dece, da radim i tako zarađujem za život”, rekla je ona na kraju razgovora za Lav plus televiziju.

Požega Online / Blic