Šahovsko prvenstvo Požege uz učešće šahista, fudbalera, igrača bilijara…

Šahisti Požege su u septembru ostvarili istorijski uspeh plasmanom u Prvu ligu Srbije, elitni rang srpskog šaha, među 12 najboljih klubova u zemlji. Pored ekipnog uspeha ŠK Požega može da se pohvali i pojedinačnim seniorskim šampionom Srbije Velimirom Ivićem, što je ogroman uspeh za požeški šah, čime može da se pohvali malo koji klub u Srbiji van Beograda. Ivić je do šampionske titule stigao pre desetak dana na Staroj planini, gde se održalo 15. pojedinačno prvenstvo Srbije za žene i muškarce u šahu. Uz to ovaj mladi šahista, sa nepunih 19 godina, ima još jedan fantastičan rezultat, u ovoj godini, na Svetskom kupu u Sočiju, gde je, u konkurenciji preko 200 šahista iz čitavog sveta, ostvario plasman na deobi od 9. do 16. mesta.

Ovih dana u toku je Prvenstvo Požege u šahu, a ujedno je to i prvenstvo kluba. Turnir je počeo 20. decembra i trajaće do 24. ovog meseca. u prostorijama hotela u Požegi. Igra se po Bergerovom sistemu, a učestvuje 10 šahista.

Tim povodom gosti radija Požega bili su Dejan Pavlović iz ŠK Požega, Miodrag Perunović, Andreja Klasović i Dejan Joveljić.

Klasović je, pored toga što je šahista, i desetostruki šampion Srbije u bilijaru i član ŠK Požega. Perunović je aktuelni selektor šahovske reprezentacije Srbije i član ŠK Požega. Joveljić je aktivni fudbaler, koji trenutno nastupa za Los Anđeles Galaksi. Tokom svoje fudbalske karijere nosio je dres Crvene Zvezde, Ajntrahta, Anderlehta, Volfsbergera, a zabeležio je nastupe i u fudbalskoj reprezentaciji Srbije. I Joveljić je član ŠK Požega.

U razgovoru je, pored aktuelnog turnira, bilo reči o ŠK Požega, ambicijama, pripremama za narednu sezonu, ali i o zanimljivim temama vezanim za bilijar i šah, fudbal i šah, a od selektora reprezentacije Srbije smo čuli šta očekuje najbolje šahiste u narednoj godini.

Požega Online / Radio Požega