Rudar i Požega odigrali za sve ljubitelje magične igre na 64 polja

I dok su u meču Sloga – AŠK odigrali miroljubivo, brzo sklopivši remije, u ostalim mečevima vođena je borba i u pojedinim partijama viđeno najuzvišenije nešto što šah može da pruži.

To su nam svakako podarili u partijama Budisavljević i Ivić, odnosno u partiji Mihajlo Radovanović – Đorđević gde je posle iznuđene žrtve u napadu na ogoljenog kralja, crni dobio mat.

U meču Budisavljević – Ivić, kao što smo i najavili, bilo je strašnih obrta. U želji da pobedni u „mrtvom“ remiju, Ivić daje pešake u nadi da će matirati Budisavljevića. Budisavljević, sjajnom odbranom u završnici ostaje sa dva ivična pešaka i u maratonskoj borbi posle 154. poteza i 5 sati i 30 minuta pobeđuje i donosi važan trijumf svojoj ekipi.

Metalac je pobedio Krušik visokim rezultatom i ako je vođena velika borba. VŠK je sa pola gasa takođe visoko pobedio Svetog Nikolaja Srpskog.

Radnik je pokušao da učini sve što je do njega, ali nije bilo dovoljno za remi. U sjajnom meču, Radnički pokazuje kvalitet i krupnim koracima grabi ka tituli.

Rezultati 7. kola: Rudar Kostolac – Požega 3,5:2,5, Metalac Gornji Milanovac – Krušik 4,5:1,5, Sloga Kraljevo – AŠK 3:3, Sveti Nikolaj Srpski – VŠK 2005 1,5:4,5, Borac Čačak – Radnik Surdulica 3,5:2,5, OŠK Paraćin – Radnički Vodovod 2:4.

Poredak: 1. Radnički Vodovod 19, 2. VŠK 2005 17, 3. Metalac 15, 4. Rudar 13, 5. Požega 12, 6. Sloga 12, 7. Borac 9, 8. OŠK Paraćin 8, 9. AŠK 6, 10. Krušik 4, 11. Sveti Nikolaj Srpski 3, 12. Radnik 0.

Već sutra ujutru od 9,00 šahiste očekuje treće – duplo kolo.

Od čega su satkani ti igrači? Veliko opterećenje i veliki ulog. Naročito se to odnosi na mečeve Požega – Radnički Vodovod i Rudar – Metalac. Ukoliko Radnički uspe da izdrži pritisak protiv Požege i ne kiksne, vrlo je blizu ulaska u viši rang.

Požega Online / Alo / Foto: M. Stanković