Radno vreme ugostiteljskih objekata sa baštom, produžen do 23 časa

Radno vreme ugostiteljskih objekata u Požegi, koji imaju bašte, produžen do 23 časa, ali zbog ozbiljnosti situacije pooštravaju se mere kontrole.

Samo iz razloga da se izjednači sa gradovima i opštinama u okruženju, požeški Štab za vanredne situacije je odlučio da dozvoli ugostiteljskim objektima koji imaju takozvane bašte, da, umesto dosadašnjih 22:00, mogu raditi do 23:00 sata.

Međutim, to nikako nije odraz poboljšanja epidemiološkog stanja pa će zbog ozbiljnosti situacije, narednih dana biti pooštrena kontrola poštovanja propisanih mera, poručuju članovi Štaba za vanredne situacije.

I pored toga što su članovi opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine Požega, može se slobodno reći u stalnom onlajn-zasedanju, te da su tako neprekidno preduzimali neophodne mere u zavisnosti od potreba i konkretnih situacija, sednica Štaba u Velikoj sali Skupštine opštine je bila prilika da se obave i neke dodatne konsultacije.

Primedbe ugostitelja da su lokalne samouprave u okruženju, produžile radno vreme lokalima koji imaju prostore na otvorenom, odnosno bašte, članovi Štaba su uvažili i odlučili da radno vreme produže za jedan sat odnosno do 23 sata, ali uz zahtev da ugostitelji strogo poštuju mere broja gostiju, međusobne distance i drugih propisa vezanih za zaštitu od širenja epidemije.

Ovo je rečeno iz razloga što produženje radnog vremena za jedan sat nije nikako odraz smirivanja epidemiološke situacije već isključivo želje izjednačavanja sa okolnim lokalnim samoupravama.

Istina, epidemiološka situacija na području požeške opštine je stabilna, sa delimičnim znacima smirivanja ali je ona i dalje krajnje ozbiljna, ističu lekari.

I požeški medicinari su prethodnih dana imali izuzetno tešku situaciju ali su zahvaljujući podršci požeških privrednika i lokalne samouprave, svi problemi uspešno prevaziđeni.

Tako su juče nabavljeni pacijent monitor i neinvazivni monitor, koji će biti montorani tokom vikenda, što znači da će već od početka naredne sedmice, biti u funkciji i značajno doprineti lečenju pacijenata bolnice na Savincu.

Požega Online