Požega domaćin kvalifikacvionih turnira u okviru Sportskih igara mladih

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva.

Cilj Sportskih igara mladih je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi, oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije kazao je gostujući u našem jutarnjem programu Branko Simović, opštinski većnik zadužen za sport.

Svečano otvaranje takmičenja, koje je kvalifikacioni turnir za plasman u finalna nadmetanja u okviru Sportskih igara mladih, održano je u dvorištu OŠ „Petar Leković“, a prisutne takmičare i ekipe osnovnoškolskog uzrasta pozdravio je, ispred domaćina igara, Dejan Mrkić, predsednik SO Požega.

Nakon domaćinstva turnira u malom fudbalu za dečake i devojčice 2006. godišta i mlađe održanog 5. maja, Požega je danas bila domaćin mladim sportistima u šahu, stonom tenisu, rukometu i odbojci. Podsećamo završnica Sportskih igara mladih je u Splitu.

Požega Online / Radio Pozega