Oštećen Železnički most u Ovčar Banji: Danas kreće sanacija pruge Kraljevo – Požega

Danas počinju radovi na popravci oštećenja na železničkom mostu, na pruzi Stalać – Kraljevo – Požega, odnosno na deonici puta Čačak – Ovčar Banja.

U toku su pripremni radovi koji obuhvataju dopremu materijala, opreme i saobraćajne signalizacije, a početak radova planiran je za 15. novembar 2021. godine na zahtev izvođača radova.

Oštećenja železničkog mosta nastala su kao posledica udara vangabaritnih drumskih vozila u konstrukciju mosta.

Rok za završetak radova je 38 kalendarskih dana.

U skladu sa odredbama pravilnika o tehničkim uslovima i održavanju donjeg stroja železnčkih pruga, postupkom javne nabavke izabran je izvođač radova „Bricken” Novi Sad, u zajedničkoj ponudi sa „MDB Gradnja” i „Traffic design”, koji će izvoditi radove na popravci oštećenja koja su nastala na ovom železničkom mostu, na pruzi Stalać – Kraljevo – Požega.

Vrednost radova iznosi oko osam i po miliona dinara.

Tokom izvođenja radova na popravci oštećenja na železničkom mostu, biće promenjen način regulisanja drumskog saobraćaja na ovoj lokaciji.

Tokom popravke železničkog mosta, drumski saobraćaj na ovoj lokaciji odvijaće se neizmeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom.

Prvo će za saobraćaj drumskih vozila biti zatvorena desna saobraćajna traka u smeru ka Požegi.

Organizacija regulisanja drumskog saobraćaja i postavljanje saobraćajne signalizacije je u obavezi izvođača radova.

„Infrastruktura železnice Srbije” upozorava i apeluje na vozače drumskih vozila da u zoni izvođenja radova poštuju signalizaciju i voze pažljivo i odgovorno, sa ciljem očuvanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Radovi se izvode prema urađenoj tehničkoj dokumentaciji i prema Projektu saobraćaja i saobraćajne signalizacije.

Za radove na popravci oštećenja na ovom železničkom mostu postoji saglasnost JP „Puteva Srbije” i Rešenje o odobrenju, koje je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Požega Online / RINA