Okončana odbojkaška sezona u Srbiji

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije i direktor takmičenja OSS doneli su odluku da se prekidaju i smatraju okončanim takmičenja u Superligi, Prvoj ligi i Prvoj B ligi za takmičarsku 2019/2020. godinu. Proglašeni su i pobednici u prva tri ranga takmičenja prema zatečenom stanju.

Ovu informaciju je potrvdio i Nemanja Ojdanić, trener odbojkašica požeške Sloge 031. Kako kaže, u izjavi za Požega radio, zatečeno stanje će biti verifikovano i u Drugoj ligi Zapad, gde nastupa požeški tim. Prema informacijama, koje on poseduje, iz lige neće biti ispadanja, a u narednoj sezoni broj klubova, u ovom rangu takmičenja, će biti povećan za dva, tako da će liga startovati sa 12 ekipa.

Ojdanić kaže da je plan stručnog štaba i uprave Sloge 031, da se krene sa treninzima na otvorenom, nakon prvomajskih praznika, uz poštovanje svih preporuka stručnjaka.

U trenutku prekidu šampionata, 15. marta, ekipa Sloge 031, zauzimala je sedmo mesto, na tabeli Druge lige Zapad, sa 15 bodova i bila je u „sigurnoj zoni“, odnosno, iznad zone ispadanja. Na čelnoj poziciji tabele, u momentu prekida takmičenja, nalazio se kraljevački Gimnazijalac.

Požega Online / Radio Požega