Nagrada „Ličnost godine“ vatrogasnom društvu iz Požege

Nagrada “Ličnost godine”, koju Misija OEBS-a u Srbiji dodeljuje za promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže, pripala je ove godine požeškom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Na svečanosti održanoj u petak u Beogradu, Požežanima je priznanje uručeno za izuzetno angažovanje u oblasti unapređenja lokalne bezbednosti u saradnji sa institucijama Srbije i reagovanje u vanrednim situacijama, pre svega na gašenju požara tokom letnje sezone.

Predsednik DVD Požega Nikola Tomić ističe da nije lako biti dobrovoljac u Srbiji, ali da motiviše želja da se nesebično pomogne ljudima u neprilici. Ova nagrada došla je kao priznanje za napore koje ulažu i dokaz da neko njihov rad ceni i poštuje.

Osim na gašenju požara tokom 2021. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo bilo je angažovano i u potragama za nestalim licima. Bavili su se internim edukacija članova i promocijom Društva. U narednom periodu nastaviće saradnju sa Sektorom za vanredne sitacije i OEBS-om i truditi se da uz konstantno usavršavanje obezbede i nedostajuću opremu za rad, a to su prvenstvneo odela za pristup vatri i čamac za akcije na vodi.

Požega Online / Radio Požega