Likovne radionice „Naš čarobni svet“ u Požegi

Kako bi što manje vremena proveli na društvenim mrežama, Udruženje „Požega“ organizovalo je likovne radionice „Naš čarobni svet“ za predškolce i učenike osnovne škole. Svi koji dođu na ove kreativne radionice uče o osnovama crtanja, slikanja, a oprobaće se i u pravljenju stripova.

Mališani iz Požege, ali i svi oni koji raspust provode u ovom kraju, svakog ponedeljka i petka učestvuju u likovnim radionicama na kojima uče osnovne tehnike crtanja.

„Ja uvek crtam iz glave, nikad ne krećem od skice“

„Crtam od treće godine, ali još uvek ne znam da li ću da se bavim ovim poslom“

„Ja najlepše crtam drveće. Deka mi kaže da najlepše crtam cveće, a najbolje i senčim“

Foto: ZooMUE

Njihov učitelj, umetnik Darko Babić, uči ih raznim tehnikama slikanja i crtanja i prepoznaje talenat u svakom detetu.

„Moje iskustvo je da su svi mladi ljudi, sva deca, rođena sa prirodnim talentom da budu kreativni i da se izražavaju, samo ih treba ohrabriti“, kaže Babić.

Foto: ZooMUE

Likovne radionice trajaće još mesec dana, a sav materijal je obezbeđen.

„Jako puno ima talentovane dece i veoma su zainteresovani i to je rasadnik talentovane dece. Greh je da ne postoji ovakva radionica“, rekla je predsednica udruženja „Požega“ Verica Radovanović.

Deca provode, u proseku, više od 3 sata dnevno na internetu, pokazalo je istraživanje EU Kids Onlajn i veliki broj njih zbog toga zapostavlja druženje i obaveze.

Foto: ZooMUE

„Druženje sa telefonom je veliki problem jer utiče na pažnju i na fokus, a ono što se radi napolju omogućuje razvijanje leve i desne hemisfere mozga jer imaju različite fizičke aktivnosti“, ističe psiholog Ruška Dabić.

Nakon likovnih radionica, u Požegi će se organizovati i radionica stripa.

Požega Online / ZoomUe