Ivan Draškić: Veliko interesovanje za matursko veče

Prema konkursu koji je objavilo Ministarstvo prosvete na raspolaganju budućim srednjoškolcima u Zlatiborskom okrugu je preko 3000 slobodnih mesta u srednjim stručnim školama, gimnazijama, muzičkoj i umetničkoj školi.

Gimnazija Sveti Sava iz Požege u prvi razred, za narednu školsku godinu, upisuje 110 učenika. Oni će biti raspoređeni u dva odeljenja društveno-jezičkog, jedno odeljenje prirodno-matematičkog i jedno odeljenje računarske gimnazije.

Direktor škole Ivan Draškić, kaže za radio Požegu da je prijavljivanje zainteresovanih za polaganje prijemnog ispita za upis u odeljenje za talentovane učenike u računarskoj gimnaziji već završeno. Interesovanje je bilo veliko, prijavljeno je 33 učenika za 20 mesta. Ove godine posebno je veliko interesovanje za matursko veče pa je Ivan Draškić, najavio da će ova škola učiniti sve da svečana promocija maturanata bude realizovana posle 20. juna, u zavisnosti od epidemioloških mera, a 15. juna će najboljim učenicima biti uručene prigodne nagrade, što će ujedno biti prilika da svima njima poželimo puno uspeha u daljem profesionalnom usavršavanju i životu, dodao je Draškić.

Požega Online / Radio Požega