Godinu dana od pokretanja Budimke

Pre godinu dana svečano je sa radom počela revitalizovana fabrika Budimka. Nekadašnji gigant u preradi voća i povrća, krajem 2019 godine, dobio je novog vlasnika, koji je u obnovu proizvodnih linija i početak proizvodnje uložio preko 5 miliona evra. Na listi proizvoda „nove Budimke“ našlo se za sada oko 25 proizvoda, a uskoro će se oko 50 artikala, osim na domaće tržište, plasirati i u inostranstvo. .

Milan Kotarac, direktor proizvodnje u Budimci, se nada da će njihov slatko-kiseli program imati svoje kupce i stići i do inostranih trzišta. „Krenuli smo sa 50 radnika i za godinu dana ta brojka je više nego udvostručena. Fabrika će upošljavati i sezonske radnike. Otvorena je hladnjača i pogon koncentrata i kaša, a potpisani su i kooperantski ugovori sa poljoprivrednicima“, kazao je Kotarac.

Od početka marta sa radom je počela prodavnica u krugu fabrike Budimka, u ulici Vojvode Mišića, u kojoj su kupcima dostupni proizvodi koji izlaze iz pogona ove fabrike. Za sada su u ponudi džemovi i sokovi. Fabrika se sprema za prve ovogodišnje otkupe povrća, pa će u sezoni biti potrebe i za dodatnim zapošljavanjem, kazao je za naš radio Milan Kotarac, direktor proizvodnje u Budimci.

Požega Online / Radio Požega