Čitaj i šetaj

Izložba knjige “Ježeva kućica” na stazi “Čitaj i šetaj“ privukla je od postavljanja u septembru veliki broj požeške dece. Pored individualnih dolazaka zabeležen je i veliki broj posete i čitanja dela Branka Ćopića u organizaciji osnovnih škola i vrtića. Iz Narodne biblioteke Požega najavljuju, za drugu polovinu ovog meseca, novu izložbu.

Na čitanje, ali i slušanje, posle 20. decembra, biće ponuđena knjiga Slobodana Stanišića “Miloš Obrenović – veliki srpski knez”. Osim originalnih strana knjige, na 18 postamenata, uz pomoć očitavanja kju-ar koda posetioci će moći da čuju i kako je knjigu pročitao bibliotekar Mladen Majstorović, ali i kako zvuči muzika iz našeg kraja u originalnom izvođenju dece iz našeg grada, kaže Daniela Skoković, sa dečijeg odeljenja požeške biblioteke.

Za kraj ove godine požeška biblioteka organizovaće druženje sa spisateljicom Draganom Mladenović. Ona će o svojim knjigama, koje su objavljene u izdanju Kreativnog centra, govoriti 23. decembra u podne na dečjem odeljenju. To će biti prilika i za dodelu godišnjih nagrada najboljim čitaocima.

Požega Online / Radio Požega