Avgust u Požegi – mjuzikl za decu, kabaretska predstava, koncerti…

Sportsko-kulturni centar pripremio je za početak avgusta nekoliko zabavnih sadržaja. Već prvog dana narednog meseca na gradskom bazenu biće odigran interaktivni mini mjuzikl za decu. Predstava „Baš čarobna frula“ donosi mališanima priču o stvaralaštvu i delima Volfganga Amadeusa Mocarta. Okupljene će zabavljati Nikola Ugrinović i Nađa Đoković, Užičanka čija je pesma o karantinu uz Mocartovu muziku prošle godine za kratko vreme postala hit na društvenim mrežama.

Za stariju publiku u planu je, 5. avgusta, kabaretska predstava ”Ljubavni vremeplov”. Pozorišni komad govori o ljubavima najistaknutijih srpskih ličnosti poslednjih 200 godina, od Hajduk Veljka i Čučuk Stane, preko Alekse Šantića, Desanke Maksimović, pa sve do Dragana Nikolića i Milene Dravić. Predstava je zasnovana na istorijskim činjenicama, a svaka priča praćena je muzikom iz tog vremena.

Marko Maćić, direktor Sportsko-kulturnog centra, kaže, za naš radio, da su odlučili da iskoriste lepo vreme i što više dešavanja organizuju na otvorenom. “Ljubavni vremeplov” biće odigran na gradskom trgu. Ubrazo nakon toga na istom mestu biće održan koncert grupe Divanhana.

Požega Online / Radio Požega